gala

Dreamrides

Op 15 april zullen we met onze gala-avond een bijdrage leveren aan Dreamrides. Dit is een onderdeel van Blaal 2 Beat Cancer, waarmee we gezamenlijk een bijdrage willen leveren aan de strijd tegen kanker.

In 2023 zamelt Dreamrides geld in voor het programma ‘Maximaal Bewegen’, dat is ontwikkeld voor kinderen die momenteel in behandeling zijn tegen kanker. Bewegen is niet alleen belangrijk voor gezonde mensen, maar kan ook van onschatbare waarde zijn voor patiënten tijdens hun behandeling. Het Prinses Maxima Centrum besteedt veel aandacht aan de dagelijkse behoeften van patiënten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, wat hen uniek maakt.

Het sport- en beweegprogramma ‘Maximaal Bewegen’ zorgt ervoor dat patiënten in het ziekenhuis actief kunnen blijven, waardoor hun kansen op een voorspoedig herstel toenemen en de kans op late effecten afneemt. Bovendien biedt het een leuke afleiding voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven.

Het programma ‘Maximaal Bewegen’ kost €175.000,- per jaar en wordt ongeveer 4.000 keer per jaar gebruikt, wat alle programmaonderdelen en faciliteiten omvat. Helaas wordt dit beweegprogramma niet vergoed door zorgverzekeraars. Daarom is het Prinses Maxima Centrum volledig afhankelijk van giften van stichtingen, bedrijven en particulieren om dit programma te financieren.

Bij Battle of the South geloven we dat sporten niet alleen goed is voor onze gezondheid, maar ook voor het ondersteunen van belangrijke doelen. Daarom zijn we trots om onze steun te betuigen aan Dreamrides en het Prinses Maxima Centrum in hun inspanningen om ‘Maximaal Bewegen’ beschikbaar te maken voor alle kinderen die het nodig hebben. Doe met ons mee op 15 april en draag bij aan deze belangrijke zaak.

 

DreamRides maakt elk jaar een zware meerdaagse fietstocht over uitdagend terrein. In 2022 vertrok de karavaan bij het meer van Geneve en eindigde op strand van Menton. In 2023 zullen de Pyreneeën bedwongen worden waarbij er van de Middellandse zee naar de Atlantische Oceaan zal worden gereden in 6 dagen.

Dreamrides